.Eversweb.nl
© copyright a. evers 2018

De vijver gaat op de schop

De start

Zo trof ik de vijver aan, eind 2005: verwaarloosd en al snel bleek deze ook nog lek te zijn. Of er vissen in de vijver zaten, was door de dichte begroeiing evenmin te zien. Werk aan de winkel!
M.b.v. de dompelpomp werd allereerst het waterpeil zo veel mogelijk verlaagd. Daarna kon begonnen worden met het verwijderen van de bagger. Gelukkig had ik daarbij de hulp van m’n vriend Jan Bijl. Na enige tijd deden we een opmerkelijke vondst: een schildpad! Gelukkig konden we deze slijten aan een dierenwinkel in Borculo.
Als alle water is verdwenen, besluit ik de rest van het karwei, nl. - vervangen vijverdoek - vervangen vijverranden door een tuiniersbedrijf uit Borculo te laten uitvoeren. Nadat ik nog wat geredde vijverplanten in de vijver had gepoot, zag de vijver er weer als nieuw uit.
Aan water om de vijver opnieuw te kunnen vullen had ik geen gebrek, nu de eigen puls weer prima werkte. Tegen het eind van de zomer van 2005 is de vijver weer volop de eyecatcher van m’n achtertuin.

Het resultaat

Zodra de vijver klaar is, maakt ook Lookey, m’n Norfolk terriër, er volop gebruik van, op jacht naar groene kik- kers. Wanneer begin oktober het blad van de bomen begint te vallen, dek ik de vijver geheel af met netten en is Lookey’s speelterrein aanmerkelijk kleiner geworden.